Wat vinden werkgevers van een jobdate bij Talentenstroom?

Tijdens onze jobdates wilt u uiteraard zoveel mogelijk kandidaten zien en dus speeddaten. Dat begrijpen we, maar we bereiden u graag goed voor op de gesprekken. Daarom vertellen we eerst meer over de logistieke opleidingen die de kandidaten volgden. We sommen tewerkstellingsmaatregelen en voordelen bij aanwerving op. En we lichten een aansluitend thema, resultaten of trends toe. U start dus voorbereid aan de gesprekken.

Daarna ontmoet u potentiële stagiaires en sollicitanten. Elke ondernemer kan een 10-tal kandidaten spreken. De kandidaten kennen de huidige vacatures of stageplaatsen bij u en de andere aanwezige bedrijven. Op basis daarvan kiezen zij de ondernemers die ze willen spreken.

Werkgevers over onze jobdates

Alle ondernemers zijn na afloop erg enthousiast over de formule en over de competenties van de kandidaten. Naast deze quotes kan u hier nog enkele reacties bekijken.

Patrick Van Berckelaer, Branch Manager
“Het is belangrijk dat de kandidaat past in het team. Bij de eerste kandidaat die ik hier ontmoette, wist ik meteen dat deze perfect zou passen.” 

Björn Janssens, SSC Consolidation nv
“Voor een onderneming die constant op zoek is naar extra gemotiveerde medewerkers, is een jobdate ideaal: in een ontspannen kader spreek je op korte tijd met meerdere kandidaten die bewust kiezen voor onze sector.” 

Karin Ghys, Newman Shipping & Agency
“Een aanrader om deel te nemen en doelgericht opgeleide kandidaten met voorkennis van haven en logistiek persoonlijk via speeddate te spreken. Wij konden in die vrij korte tijdspanne een gesprek voeren met 10 man. Wij haalden daar ineens drie profielen uit die we konden inpassen in onze aanwervingspolitiek. Finaal  kon één persoon bij ons  instappen in het systeem van individuele beroepsopleiding (IBO).” 

Maxime Van Ranst, Van Moer Logistics
“Onze ervaring met Talentenstroom was in dit opzicht bijzonder positief”, zegt HR officer Maxime Van Ranst. “Je legt op korte tijd contact met zo’n tiental kandidaten en ik had meteen ook het gevoel dat we goed zaten.” Talentenstroom heeft trouwens voor een follow-up gezorgd door ook de jobdag van Van Moer Logistics op te nemen in zijn nieuwsbrief en zijn onderscheiden communicatiekanalen. “Een samenwerkingskanaal dat we ongetwijfeld verder zullen gebruiken.”