“Bij een grote, internationale firma zijn er altijd groeikansen”

Jessie Vriens vertelt over haar doorgroeikansen bij CMA-CGM

Het is vijf jaar geleden dat Jessie Vriens begon aan haar carrière bij CMA-CGM. “Ik had net mijn studies Logistiek Management afgerond en kon hier meteen aan de slag op de VIP Desk. Sindsdien heb ik regelmatig kansen gekregen om door te groeien.”

Jessie: “Mijn eerste job bij CMA-CGM was het inboeken van shipments. Na een tijdje kon ik doorgroeien naar teamleader en intussen ben ik customer servicemanager voor het hele exportteam. Die functie vervul ik nog niet zo lang, dus ik ben me nog volop aan het inwerken.”

Jessie Vriens, Customer Servicemanager

Hoe zijn je verantwoordelijkheden veranderd sinds je eerste dag bij CMA-CGM?
“Het belangrijkste verschil is dat ik nu leiding geef aan een heel team. Dat betekent dat ik me moet concentreren op andere vragen dan vroeger: zit iedereen wel op de goede plek? Kan ik mijn team helpen om anders of beter te werken? Wat hebben ze nodig om hun werk goed te doen? Daarin leer ik nog elke dag bij, en dat vind ik prettig. Ik ben enorm leergierig en ik houd ervan om mezelf te blijven verbeteren. Daarom zit ik hier ook zo goed op mijn plaats: omdat CMA-CGM zo’n grote firma is, zijn er altijd wel groeikansen, zowel horizontaal als verticaal.”

Hoe omkadert CMA-CGM mensen die willen doorgroeien?
“Ik kon externe opleidingen volgen in leiderschap en management. En nog belangrijker: het management en de directie hebben me altijd goed opgevolgd en ondersteund.”

Heb je een bepaald soort karakter nodig om in de maritieme sector te werken?
Jessie: “Je moet stressbestendig zijn, anders houd je het niet vol. Dat geldt trouwens voor deze hele sector. We werken steeds meer ‘just in time’, en dat betekent soms dat alles tegelijk op je af lijkt te komen.”

Hoe ga je daarmee om?
Jessie: “Ik probeer vooral om zo efficiënt mogelijk te werken en mezelf voortdurend te verbeteren. Ik ben een doorbijter, al wil dat zeker niet zeggen dat het altijd van een leien dakje gaat. Als je bereid bent om hard te werken en je te blijven aanpassen, dan haal je ook veel voldoening uit deze job. Ik ben nog lang niet uitgekeken. (lacht)”