Webapplicatie ‘naar jobs in de haven’ wijst u de weg

Met de app ‘naarjobsindehaven.be‘ is er een handige tool om vlot de weg naar een bedrijf in de haven te vinden. Maar niet alleen dat; ook bedrijven en vacatures zijn er terug te vinden.

Met openbaar vervoer naar de haven

Wanneer u geen eigen auto hebt, lijken jobs in de haven vaak onbereikbaar. De kaartapplicatie naarjobsindehaven.be brengt daar verandering in.

De haven biedt werkgelegenheid in verschillende economische sectoren. Heel wat jobopportuniteiten voor u met de meest uiteenlopende profielen. Wanneer u geen auto hebt, lijken die jobs soms onbereikbaar. Maar er bestaan wel degelijk alternatieven zoals de Linkeroeverpendel, de I-BUS of busvervoer dat de bedrijven zelf organiseren. Ook onbekend zijn de fietsroutes en het carpoolen door de werknemers zelf georganiseerd. Daarom ontwikkelde de stad een app die al de vervoersmogelijkheden op een eenvoudige manier toont.

Bereikbaarheid van havenbedrijven in één app

De applicatie is opgebouwd rond een digitale kaart waarop de bedrijven in de haven terug te vinden zijn. Via een zoekfunctie komt u te weten welke mobiliteitsopties en -voordelen bedrijven aanbieden, zoals gratis openbaar vervoer, de aanwezigheid van fietsenstallingen, kleedruimtes en douches. Voor de fietsers onder u bevat de kaart ook de veiligste fietsroute en het Velo-station om naar een carpoolparking of bushalte te fietsen. Wie liever met het openbaar vervoer reist, vindt op de kaart de realtime van de autobus aan de dichtstbijzijnde halte of de aankomst van de trein in het station. Wanneer het bedrijf zelf een pendelbus aanbiedt, wordt dit ook vermeld.