Bekijk galerij

Uw onderneming in de kijker

Hoe zorgt u ervoor dat een getalenteerde kandidaat voor uw bedrijf kiest, en niet voor iemand anders? In de eerste plaats door in het oog te springen. Talentenstroom zet de spotlight op u als bedrijf en als werkgever.

Employer branding

Kandidaten zijn niet meer alleen op zoek naar een job: ze zoeken een leuke werkplek, fijne collega’s en groeikansen. Daarom is het nuttig dat u naar voor komt als een aantrekkelijke werkgever. U wil uw bedrijf tonen als een plek waar het prettig werken is, waar talent gewaardeerd wordt en mensen kansen krijgen. Talentenstroom helpt u om uw beste beentje voor te zetten.

Jobevents

Tijdens een jobbeurs, jobbar of jobdate van Talentenstroom maakt u kennis met kandidaten die een opleiding logistiek volgen of interesse hebben in een functie als logistiek bediende. Gebruik deze kans niet alleen om te polsen naar hun competenties, maar ook om te vertellen over uzelf als werkgever. Leg bijvoorbeeld uit hoe u nieuwe werknemers ontvangt op hun eerste werkdag. Of welke activiteiten er zijn met de collega’s. Of welke interessante projecten uw bedrijf onlangs heeft gerealiseerd. U maakt er een blijvende indruk mee.

Bedrijfsfilmpje

Wil u echt opvallen tussen de andere bedrijven wanneer kandidaten zoeken naar uw vacatures? Laat hen dan alvast even binnenkijken op de werkvloer. Online de aandacht trekken gaat het beste met bewegend beeld. Met de praktische tips van Talentenstroom kan u zelf aan de slag om een bedrijfsfilmpje te maken. Dat kan gaan over uw bedrijf in het algemeen, of over de functie waarvoor u een nieuwe medewerker zoekt.

Het filmpje kan u tonen op onze events of verspreiden via uw eigen kanalen en sociale media. Via de sociale media van Talentenstroom bereikt u meteen een groot, geïnteresseerd doelpubliek.

Bekijk hier filmpjes die Talentenstroom liet maken over logistieke bediendefuncties.

De juiste kandidaten vinden

Hoe ziet de perfecte vacature eruit?

  • Vertel iets over uw bedrijf, het soort van werk dat u doet en de dienst waar uw nieuwe medewerker terechtkomt.
  • Wees duidelijk over de inhoud van de functie. Hoe concreter, hoe beter: zo kan een kandidaat zich meteen voorstellen hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet bij u.
  • Leg de nadruk op onmisbare competenties zoals talenkennis en stressbestendigheid. Maar wees ook flexibel met uw eisenlijstje. Misschien heeft uw perfecte kandidaat geen bachelor logistiek, maar wél een grote leergierigheid. In dat geval kan u met werkplekleren opvangen wat de kandidaat mist aan ervaring.

Meer hulp nodig om uw vacature onder de aandacht te brengen?
Neem contact op met Els Ceunen: tel. 0473 58 56 83 of els.ceunen@talentenstroom.be

Uw bedrijf in de klas

Bij veel logistieke opleidingen hoort een stage op de werkvloer, de ideale manier voor werkzoekenden om een eerste ervaring op te doen én voor u om hen al tijdens hun opleiding te leren kennen. Kandidaten die uw naam al hebben horen vallen tijdens hun opleiding, zoeken u bovendien sneller op wanneer ze – met hun diploma op zak – op zoek gaan naar vast werk.

Wil u een stagiair verwelkomen of stelt u uw bedrijf graag voor aan mensen in opleiding?
Neem contact op met Els Ceunen: tel. 0473 58 56 83 of els.ceunen@talentenstroom.be

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%