Samen kandidaten opleiden

Vacatures in de logistieke sector raken steeds moeilijker ingevuld. Perfecte kandidaten zijn dun gezaaid. Het goede nieuws? Er zijn wél werkzoekenden met deze competenties die de perfecte kandidaat kunnen worden. Mits aangepaste opleiding.

Meerdere vacatures voor gelijkaardig profiel: jobdate op maat of instroomopleiding op maat

Heb je meerdere vacatures voor een gelijkaardig profiel? Contacteer ons. We bekijken of een specifieke jobdate voor dit profiel een oplossing kan zijn om de vacatures in te vullen.

Misschien zoeken collega-bedrijven dezelfde profielen? Tijdens een opleidingstraject op maat van de specifieke vacature krijgen werkzoekenden al een basisopleiding waarna ze bij jullie aan de slag kunnen om de job verder onder de knie te krijgen. Contacteer ons bij interesse.

Begeleiding bij werkplekleren

Werkplekleren is een interessante manier om geschikte kandidaten in te werken en eigen te maken aan uw bedrijf, nog voordat u hen vast in dienst neemt. In een IBO– of BIS-traject krijgt u als werkgever een financiële tegemoetkoming om een kandidaat op de werkvloer op te leiden. De kandidaat krijgt een coach en leert de functie kennen op de werkvloer. En blijkt hij of zij talent te hebben voor de job? Dan kan er een mooie carrière uit voortvloeien.

Voordelen van werkplekleren

Werkplekleren is een intensief traject, maar de resultaten mogen er zijn. Er zijn heel wat voordelen:

  • Meer kans om de geknipte kandidaat te vinden.
  • Financieel interessant, want een deel van het loon van de kandidaat wordt vergoed.
  • Een proefperiode ‘deluxe’ zodat kandidaat en werkgever elkaar goed leren kennen.
  • Opleiding op maat van de functie en het bedrijf.

Verder lezen over werkplekleren: opleidingsstage, instapstage, IBO of BIS? 

Meer info

Neem contact op met Els Ceunen: tel. 03 221 73 314 of els.ceunen@talentenstroom.be

De opleiding van morgen

VDAB, Logos, LBC Berchem, Portilog, Zelco en uitzendkantoren organiseren heel wat logistieke opleidingen. Input van u als bedrijf is hierbij interessant. Wat moeten uw medewerkers kennen en kunnen? Hoe kunnen we hen nog beter klaarstomen voor een logistieke functie? Ziet u de invulling van logistieke functies in uw bedrijf veranderen? Laat het ons weten.