Samen kandidaten opleiden

Sommige vacatures in de logistieke sector raken bijzonder moeilijk ingevuld. Bedrijven moeten steeds vaker op zoek naar een witte raaf: werknemers die probleemoplossend kunnen denken, sterk zijn in talen, snel zelfstandige beslissingen kunnen nemen, en het liefst ook al een bachelordiploma op zak hebben. Die perfecte kandidaten zijn dun gezaaid.

Het goede nieuws? Er zijn wél heel wat werkzoekenden met deze competenties die de perfecte kandidaat kunnen worden.

 

Begeleiding bij werkplekleren

Werkplekleren is een interessante manier om geschikte kandidaten in te werken en eigen te maken aan uw bedrijf, nog voordat u hen vast in dienst neemt. In een IBO– of BIS-traject krijgt de werkgever een financiële tegemoetkoming om kandidaten intern op te leiden. De kandidaat krijgt een coach en leert de functie kennen op de werkvloer. En blijkt hij of zij talent te hebben voor de job? Dan kan er een mooie carrière uit voortvloeien.

Voordelen van werkplekleren

Werkplekleren is een intensief traject, maar de resultaten mogen er zijn. Er zijn heel wat voordelen:

  • Meer kans om de geknipte kandidaat te vinden.
  • Financieel interessant, want een deel van het loon van de kandidaat wordt vergoed.
  • Een proefperiode ‘deluxe’ zodat kandidaat en werkgever elkaar goed leren kennen.
  • Opleiding op maat van de functie en het bedrijf.

Praktisch

Talentenstroom begeleidt u bij elke stap in het proces. Misschien hebt u zelf al een kandidaat in gedachten, of heeft een sollicitant u zelf laten weten dat hij of zij in aanmerking komt voor een ondersteund traject. Talentenstroom adviseert u graag bij het opstellen van een opleidingsplan op maat, eventueel met de hulp van een expert via Logos. Ook tijdens het traject zelf kan u altijd een beroep doen op uw Talentenstroom-consulent. Voorbeelden van opleidingsplannen per sector vindt u op de website van VDAB.

Bent u volop op zoek, maar vindt u geen geschhttps://talentenstroom.be/u-zoekt-een-werknemer/innoveren-in-uw-recrutering/ikte kandidaten? Dan helpt Talentenstroom u kandidaten te ontmoeten.

Verder lezen over werkplekleren

Meer info
Neem contact op met Els Ceunen: tel. 03 221 73 314 of els.ceunen@talentenstroom.be

 

Opleidingen op maat van uw vacature

Talentenstroom laat kandidaten testen op hun talenkennis (Nederlands, Frans en Engels), hun rekenvaardigheden en hun logistieke basiskennis. Na een screening bepaalt u welke kandidaten een goede match lijken te zijn. Daarna volgt een stage bij u op de werkvloer, eventueel met extra coaching of opleiding uit het aanbod van het partnerschap Talentenstroom. Na afloop van de stage beslist u zelf of de kandidaat goed aansluit bij het profiel dat u zoekt.

Meer info
Neem contact op met Els Ceunen: tel. 03 221 73 314 of els.ceunen@talentenstroom.be

De opleiding van morgen

Talentenstroom, VDAB, Logos en LBC organiseren samen heel wat logistieke opleidingen. Om bij te blijven met de noden op de arbeidsmarkt, vragen de partners continu input aan bedrijven zoals het uwe. Wat moeten uw medewerkers écht kennen en kunnen? Hoe kunnen we hen nog beter klaarstomen voor een logistieke functie?

Ziet u de invulling van logistieke functies in uw bedrijf veranderen? Laat het ons dan weten. Het is onze taak om de opleidingsorganisaties op de hoogte te houden en bij te sturen waar nodig. Uw input helpt ons om ook betere opleidingen op de werkvloer te organiseren.

Opleidingsnoden signaleren
Neem contact op met Els Ceunen: tel. 03 221 73 314 of els.ceunen@talentenstroom.be

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%