Bekijk galerij

Kandidaten ontmoeten via evenementen of het Talentenstroom-partnernetwerk

Geschikte kandidaten vinden? Daarvoor organiseert Talentenstroom allerlei evenementen. Een jobbeurs is een goed moment om uw bedrijf voor te stellen aan een grote groep werkzoekenden. Ideale ‘employer branding’ terwijl u ook een eerste kennismaking hebt met geïnteresseerde kandidaten. Liever een persoonlijkere aanpak? Dan is een jobbar jobdate meer geschikt. U praat er één op één met kandidaten.

Talentenstroom is een samenwerking tussen verschillende partners met heel wat gebundelde expertise. Zoekt u  hulp bij een moeilijk in te vullen vacature of hebt u een concrete vraag? Dan kan u het partnernetwerk aanspreken voor een oplossing op maat.

 

Jobdate

Talentenstroom organiseert regelmatig jobdates waaraan u gratis kan deelnemen. Op korte tijd leert u gemotiveerde kandidaten persoonlijk kennen. Een uitgelezen kans om te ontdekken of hun profiel past in uw bedrijf en bij uw vacature(s).

Na een praktische inleiding door Talentenstroom spreekt u met een tiental kandidaten. Vaak zijn de aanwezige werkzoekenden nog bezig met een specifieke opleiding logistiek. Ze hebben al veel kennis vergaard en staan te popelen om met de praktijk aan het werk te gaan als stagiair of IBO-medewerker.

Meer info
Neem contact op met Els Ceunen:
tel. 0473 58 56 83 of els.ceunen@talentenstroom.be

Jobbeurs

Een jobbeurs kan uw eerste ontmoeting zijn met de geknipte kandidaat. U leert veel mensen kennen op korte tijd. Terwijl u uw vacatures in de kijker plaatst, zet u ook uzelf op de kaart als aantrekkelijke werkgever. Klikt het met een van uw gesprekspartners? Dan is een sollicitatiegesprek de volgende stap. Bekijk uw ontmoetingen met een open geest: ook kandidaten met weinig ervaring kunnen zich ontpoppen tot waardevolle collega’s. Met een IBO-traject leidt u hen in uw bedrijf op worden tot volwaardig medewerkers.

Meer info
Neem contact op met Els Ceunen:
tel. 0473 58 56 83 of els.ceunen@talentenstroom.be

Jobbar

De jobbar is een maandelijkse afspraak in de gebouwen van VDAB (Copernicuslaan 1, Antwerpen). VDAB organiseert een informele bijeenkomst rond een specifieke sector. Elke vierde dinsdag van de maand staat de jobbar in het teken van logistiek en internationale handel. Logistieke bedrijven krijgen daar de kans om kennis te maken met jong talent. Als deelnemend bedrijf stelt u uzelf voor en de vacatures die u op dat moment hebt. Daarna kan u kort in gesprek gaan met geïnteresseerde kandidaten.

De jobbar is een uitgelezen moment om ‘young potentials’ te ontmoeten met talenkennis, het juiste denkniveau en massa’s motivatie. Als ze nog geen kennis of ervaring hebben in de logistieke sector, kan u hen in uw bedrijf opleiden via een IBO of BIO-traject.

U krijgt de kans om uw bedrijf en de openstaande vacatures in de kijker te zetten. Dit kan door middel van een bedrijfsfilmpje of een korte presentatie. (+/- 10 min)
Na de presentaties kan u kort in gesprek gaan met de geïnteresseerde kandidaten om op deze manier kennis te maken om daarna de juiste match te maken met uw bedrijf en de vacature(s).

Kijk in onze kalender voor de datum van de volgende jobbar.

Meer info
Neem contact op met Els Ceunen:
tel. 0473 58 56 83 of els.ceunen@talentenstroom.be

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%