Volg gratis online logistieke opleidingen

Door de huidige situatie zijn alle fysieke opleidingen en bijscholingen geannuleerd. Dit wil niet zeggen dat je tijdens deze periode je niet kan verdiepen in de logistieke sector. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van gratis online opleidingen en bijscholingen voor de logistieke sector. Wens je meer informatie? Je kan ons bereiken via info@talentenstroom.be of 03/221.73.30.

Overzicht gratis online opleidingen

Leschaco Antwerpen.
29/11/2019

Logistiek -wegtransport (VDAB)

Tijdens deze cursus komt onder andere de vereisten voor chauffeurs, soorten, vrachtwagens en ADR-vervoer aanbod.

Logistiek -wegtransport

Logistiek - inleiding (VDAB)

Ontdek de wereld van de logistiek tijdens deze online cursus. Tijdens deze opleiding komen onder andere filmpjes en cases aanbod die je onderdompelen in de wondere wereld van de logistiek.

Logistiek – inleiding

Logistiek – voorraadbeheer (VDAB)

Wil je meer weten over het logistieke proces, voorraadkosten, voorraadbeheer en forecasting?

Logistiek – voorraadbeheer

Logistiek – luchtvracht (VDAB)

Wil je meer inzicht krijgen in de nationale en internationale wetgeving omtrent luchtvracht? Dan raden we je aan om deze webmodule te volgen. Eer wordt ook extra aandacht besteed aan kunnen invullen en controleren van airwaybill en bijhorende documentenstroom om goederen te versturen per vliegtuig.

Logistiek – luchtvracht 

Logistiek – havenkennis (VDAB)

Krijg inzicht in de opbouw en de werking van de haven Na het volgen van deze opleiding zal je het belang van een haven en verschillende functies van de haven kennen. Verder komt ook de verschillende soorten havens, hun kenmerken en de functies en belang van een haven aan bod.

Logistiek – havenkennis 

Logistiek – het magazijn (VDAB)

Hoe ziet een magazijn eruit en welke activiteiten spelen er zich af? Welke weg door het magazijn leggen binnenkomende goederen af voor ze naar de eindklant vertrekken? Welke transportmiddelen en ondersteunende IT-systemen vind je in een magazijn? Je leert het in deze online cursus.

Logistiek – het magazijn

Logistiek – zeevervoer basis (VDAB)

Zeevervoer basis omvat een overzicht van alle gangbare verdragen in het zeerecht en maritiem recht.De webmodule leidt je door het kluwen aan internationale verdragen uitgevaardigd door de Verenigde Naties en haar dochterorganisatie, IMO (Internationale Maritieme Organisatie).

Logistiek – zeevervoer basis

Logistiek – rij- en rusttijden (VDAB)

Deze cursus ‘Rij- en rusttijden’ kadert het wegtransport.  Verdiep je in de Europese reglementering i.v.m. rij- en rusttijden voor bestuurders, definities en regelgeving, registratie van rij- en rusttijden en voor wie en waar deze regels van toepassing zijn.

Logistiek – rij- en rusttijden

Logistiek – rekenen (VDAB)

Zoals de titel het al omschrijft zal deze web module je enkele rekenvaardigheden bijbrengen die van groot belang zijn in een nationale en internationale logistieke context. Ook het metrisch stelsel, kortingen en BTW komen aan bod.

Logistiek – rekenen (VDAB)

Logistiek – transportverzekeringen (VDAB)

Na het volgen van deze opleiding zal je het belang van een goederentransportverzekering inzien. Je zal courante vormen van transportverzekeringen kennen, inzicht krijgen over hoe incoterms je keuze van verzekering kan bepalen en hoe je een verzekeringsovereenkomst moet lezen.

Logistiek – transportverzekeringen (VDAB)

Logistiek – actoren in de transport en logistieke dienstverlening (VDAB)

‘Actoren in de transport en logistieke dienstverlening’ kadert het transportlogistiek. De  cursus geeft een overzicht van de verschillende personen die een rol spelen in het transport van bedrijf tot consument.

Logistiek – actoren in de transport en logistieke dienstverlening

Logistiek – Incoterms 2010

Incoterms zijn internationale commerciële voorwaarden, die bepalen wie verantwoordelijk is tijdens een internationale transactie. Deze cursus geeft je een overzicht van de omschrijvingen per term, kosten en risico’s voor koper en verkoper.

Logistiek – Incoterms 2010

Logistiek – internationale betalingstechnieken (VDAB)

Na het doornemen van deze opleiding heb je inzicht in de betalingsrisico’s bij internationale transacties. Je krijgt inzicht van de verschillende betalingsmiddelen, de verschillende betalingstechnieken (met en zonder documenten) en hun mate van bescherming tegen de verschillende risico’s. Deze cursus spits zich ook toe op het gebruik van deze documenten en de specifieke terminologie.

Logistiek – internationale betalingstechnieken

 

Frans –vocabulaire logistique en francais (VDAB)

Zoals de titel het al aangeeft leer je tijdens deze cursus de Franse benamingen voor de Logistieke vakterminologie. Let op: voor deze cursus heb je een voorkennis Frans nodig. Via de VDAB-site kan je vrijblijvend je taalniveau testen.

Frans –vocabulaire logistique en francais

Frans – logistiek mondelinge communicatie (VDAB)

De nadruk van deze module ligt op mondelinge Franse taalvaardigheid en de courante woordenschat. Deze competenties zijn nodig voor jobs binnen het transport, levering en opslag van goederen.

Frans – logistiek mondelinge communicatie

Frans – logistiek schriftelijke communicatie (VDAB)

Meertalige communicatie is belangrijk als logistieke medewerker. Met deze opleiding versterk je je schriftelijke Franse communicatie.

Frans – logistiek schriftelijke communicatie

Douane - introductie (VDAB)

Krijg een idee van de werking van Douane. De cursus behandeld douanedocumenten aan de hand van realistische voorbeelden. Verder krijg je inzicht in de douanewerking, vakterminologie en gebruik van douanedocumenten.

Douane – introductie

Logistiek & Douane – formaliteiten en documenten (VDAB)

Deze opleiding is een goede aanvulling op de introductie  Douane. Hier ga je dieper in op onder andere  het gebruik van certificaten, internationale handelstransacties, invoerrechten en import & Export.

Logistiek & Douane – formaliteiten en documenten

Basismodule magazijn voor anderstaligen (VDAB)

Leer hoe logistiek werkt en wat de rol is van een distributiecentrum of magazijn. Er zijn verschillende zones in een distributiecentrum of magazijn. Een goede magazijnmedewerker werkt in al die zones. Je leert welke zones er zijn en je leert over de taken in elke zone.

Basismodule magazijn voor anderstaligen