Met de klas naar de haven: een logistieke ontdekkingstocht

De haven ontdekken kan al vanaf de lagere school. Zo maken leerlingen kennis met de boeiende wereld van de logistiek en krijgen ze inzicht in de werking van de haven. Op latere leeftijd maakt u hen misschien wel warm voor een logistieke carrière. Wanneer het tijd is om een studiekeuze te maken, kan u hen op heel wat manieren helpen.

Havencentrum

Het Havencentrum ontvangt leerlingen uit de 1ste graad SO en 3de graad SO en maakt hen vertrouwd met de Antwerpse haven, de activiteiten in de haven en de beroepen die daarbij horen.

Meer info
Neem contact op met Monique Moonen via reservatie@havencentrum.be of bel naar 03 569 90 12

Bezoek een logistieke onderneming in Antwerpen

Neem uw leerlingen op sleeptouw naar een Antwerpse logistieke onderneming. Met ENGAGE+ leert uw klas een logistiek bedrijf van binnenuit kennen en krijgen ze meer inzicht in de competenties die ze nodig hebben om bij zo’n bedrijf aan het werk te gaan. Bovendien is het vaak hun eerste contact met een toekomstige werkgever.

Meer info
Neem contact op met Terry Van Doosselaere: tel. 03 338 68 92 of terry.vandoosselaere@stad.antwerpen.be

Interactieve leerspellen en daguitstap

Het Logistics Innovation & Training Center (LITC) leert jongeren de logistieke sector kennen met interactieve leerspellen. Deze kan u combineren met een bezoek aan de Europese Logistieke Campus van Nike voor een praktijkgerichte logistieke daguitstap.

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%