Haven van Antwerpen en logistieke sector

De Antwerpse haven is de tweede grootste haven in Europa en is al sinds de Middeleeuwen de motor van de Antwerpse economie. Vandaag reikt haar invloed tot ver buiten Antwerpen. Bijna 60.000 mensen staan elke dag in voor het transport van goederen van, naar en via onze wereldhaven. In totaal danken zo’n 150.000 mensen hun job aan de haven, goed voor een toegevoegde waarde van 18 miljard euro.

Meer te weten komen over de haven

Wist u dat de Antwerpse haven in oppervlakte de grootste is ter wereld? Ze strekt zich uit over de linker- en rechteroever van de Schelde. Dankzij de moderne infrastructuur kan onze haven ‘s werelds grootste containerschepen ontvangen. U verder verdiepen in de haven? Dat kan op veel manieren:

  • Bezoek het MAS Havenpaviljoen en leer over de haven, de logistieke sector en de mensen die er werken.
  • Op de website van Port of Antwerp staat het laatste nieuws over en activiteiten in de Antwerpse haven.
  • Maak kennis met de logistieke wereld via The Flow.
  • Het beroepenhuis in Gent leert jongeren tussen 11 en 14 jaar wat beroepen in transport en logistiek juist inhouden.
  • Embassy Freight Services vertelt over logistieke oplossingen en maakt u wegwijs in de terminologie.

Werken in de haven

De haven slaapt nooit en biedt elke dag weer nieuwe uitdagingen. De ideale werkplek voor mensen die houden van afwisseling en een internationale omgeving. Ontdek hier alles over werken in de haven.

Wil u uw leerlingen warm maken voor een job in de haven? Download dan deze folder over logistieke beroepen , plan een uitstap naar de haven of bekijk het aanbod educatief materiaal en spellen.

Download PDF ‘Infofiche Beroepen Logistiek

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%