Opleidingen logistiek voor wie wil bijscholen of verder studeren

Zie je een carrière in de logistiek wel zitten? Dan verhoog je je kansen door een gerichte opleiding te volgen. Wanneer je afstudeert aan de middelbare school kan je verder studeren om je te specialiseren in logistiek en transport. Maar het is nooit te laat om een nieuwe richting in te slaan. Door je om te scholen kan je de nodige kennis opdoen voor een logistieke carrière, ook als je al gewerkt hebt in andere sectoren.

Een goed vertrekpunt is de infosessie Informeer. Daar kom je alles te weten over werken in de haven en ontdek je meteen welke opleidingen het beste aansluiten bij jouw jobdoel.

Recht van de schoolbanken

Na de middelbare school kan je kiezen voor een studierichting logistiek. Die bereidt je voor op de theorie en de praktijk van de hele supply chain. Je krijgt algemene vakken zoals bedrijfsbeheer, talen en zakelijke communicatie, maar verdiept je ook in supply chain management, transportgeografie en vervoer over water, over de weg of via luchtvaart. Tijdens een stage maak je ook kennis met de praktijk in een bedrijf. Zo weet je na afloop van je studie exact waar je aan toe bent.

De snelste schoolroute naar een logistiek beroep? Die vind je via de routeplanner Haven & Logistiek.pdf .

Bijscholen of omscholen

Een diploma in de logistiek is helemaal geen vereiste voor veel functies als logistiek bediende. Want je competenties zijn veel belangrijker dan je kennis. Veel bedrijven zijn bereid om je de nodige kennis bij te brengen op de werkvloer, via werkplekleren. En er zijn ook heel wat opleidingen, van voltijdse dagopleidingen tot korte cursussen, die je kansen op een job in de logistiek vergroten.

Het volledige overzicht van opleidingen en cursussen vind je onder ‘Opleidingen logistiek voor werkzoekenden’.

 

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%