Educatief lesmateriaal en klasuitstap naar de haven

De haven ontdekken kan al vanaf de lagere school. Leerlingen kunnen zo kennis maken met de boeiende wereld van de logistiek. Zo krijgen ze inzicht op de haven en de werking ervan. Op latere leeftijd maakt u hen misschien wel warm voor een logistieke carrière. Wanneer het tijd is om een studiekeuze te maken, kan u hen op heel wat manieren helpen.

Op deze pagina kan u ook enkele links vinden voor educatief lesmateriaal over de haven.

Havencentrum

Het Havencentrum ontvangt leerlingen uit de 1ste graad SO en 3de graad SO en maakt hen vertrouwd met de Antwerpse haven, de activiteiten in de haven en de beroepen die daarbij horen.

Meer info
Neem contact op via reservatie@havencentrum.be of bel naar 03 569 90 12.

Bezoek een logistieke onderneming in Antwerpen

Neem uw leerlingen op sleeptouw naar een Antwerpse logistieke onderneming. Met ENGAGE+ leert uw klas een logistiek bedrijf van binnenuit kennen en krijgen ze meer inzicht in de competenties die ze nodig hebben om bij zo’n bedrijf aan het werk te gaan. Bovendien is het vaak hun eerste contact met een toekomstige werkgever.

Meer info
Neem contact op met Carla Van den Bril, 03 338 62 50, Carla.VanDenBril@antwerpen.be.

Educatief materiaal

Op de website van Logos kan u educatief lesmateriaal vinden. Dit kan u gebruiken tijdens uw lessen over de haven.

Videomateriaal

Op onze eigen  YouTube-pagina vindt u filmpjes over allerlei logistieke bediendefuncties. De beroepen die hier onder de loep genomen worden zijn onder andere waterklerk, pleinplanner en expediteur.

Op de Facebookpagina van Jobs in de haven vindt u ook enkele filmpjes die zich focussen op jobs in de haven.

Ander nuttig materiaal op YouTube: