Haven van Antwerpen en logistieke sector

De Antwerpse haven is de tweede grootste haven in Europa en is al sinds de Middeleeuwen de motor van de Antwerpse economie. Vandaag reikt haar invloed tot ver buiten Antwerpen. Bijna 60.000 mensen staan elke dag in voor het transport van goederen van, naar en via onze wereldhaven. In totaal danken zo’n 150.000 mensen hun job aan de haven, goed voor een toegevoegde waarde van 18 miljard euro.

Meer te weten komen over de haven

Wist u dat de Antwerpse haven in oppervlakte de grootste is ter wereld? Ze strekt zich uit over de linker- en rechteroever van de Schelde. Dankzij de moderne infrastructuur kan onze haven ‘s werelds grootste containerschepen ontvangen. U verder verdiepen in de haven? Dat kan op veel manieren:

  • Bezoek het MAS Havenpaviljoen en leer over de haven, de logistieke sector en de mensen die er werken.
  • Op de website van Port of Antwerp staat het laatste nieuws over en activiteiten in de Antwerpse haven.
  • Via het Havencentrum kan je met je school of je vereniging een rondrit of rondvaart in de haven organiseren. Ontdek de haven in’t echt!
  • Het Beroepenhuis in Gent leert jongeren tussen 11 en 14 jaar wat beroepen in transport en logistiek juist inhouden.

Werken in de haven

De haven slaapt nooit en biedt elke dag weer nieuwe uitdagingen. De ideale werkplek voor mensen die houden van afwisseling en een internationale omgeving. Ontdek hier alles over werken in de haven.

Heb je graag een kort overzicht van enkele logistieke beroepen in de haven? Download de PDF ‘Infofiche Beroepen Logistiek‘.