Opleiding Nederlands bij nieuwe aanwervingen

image.png

Had je een interessant gesprek met sollicitant die nog niet voldoende Nederlands kent? Laat dit dan geen drempel zijn om hem of haar aan te werven. Je kan gratis of met een subsidie je nieuwe medewerker een opleiding Nederlands laten volgen, zowel op de werkvloer als in open kalenderaanbod.

Subsidie van LOGOS voor opleiding Nederlands

Werf je een medewerker aan in paritair comité 226? Dan kan je via je sectorfonds LOGOS een subsidie aanvragen om je nieuwe collega een opleiding Nederlands te laten volgen. 

Contacteer Greet Adriaenssen, coördinator van LOGOS, voor meer informatie: Greet.Adriaenssen@logosinform.be, tel: 03 221 99 75.

 Gratis Nederlands op de werkvloer bij aanwerving cursisten Expedition Skills

Werf je een (ex-)cursist aan uit de Engelstalige opleiding Expedition skills? Dan kan je via LOGOS gratis een opleiding Nederlands op de werkvloer aanvragen. Een externe opleider komt in dat geval 20 à 25 lesuren over de vloer, afgestemd op de noden van je nieuwe medewerker. 

Contacteer Greet Adriaenssen, coördinator van LOGOS, voor meer informatie: Greet.Adriaenssen@logosinform.be, tel: 03 221 99 75.

IBO met taalondersteuning

Heb je een geschikte kandidaat met weinig ervaring? Leid hem dan zelf op voor de job via een individuele beroepsopleiding (IBO). Leid je een anderstalige medewerker op via IBO? Dan kunnen je nieuwe medewerker en zijn Nederlandstalige collega’s een tot twee keer per week gratis taalcoaching krijgen van een VDAB-instructeur. Tijdens de taalcoaching leert je medewerker het Nederlands dat hij nodig heeft om zijn job goed uit te oefenen en ontdekken zijn collega’s hoe ze helder met hem kunnen communiceren.

Contacteer Michel Vanhoutven van het Servicepunt Hout, Bouw, Transport & Logistiek bij VDAB voor meer informatie: michel.vanhoutven@vdab.be, tel: 03 260 75 24.