Op zoek naar een job als logistiek bediende?

Pas afgestudeerd of op zoek naar een nieuwe uitdaging, en gefascineerd door de logistieke sector? Dan ligt er in en rond de Antwerpse haven een goudmijn aan boeiende jobs. Talentenstroom en VDAB maken je graag wegwijs.

Jobevents

Talentenstroom organiseert regelmatig jobbeurzen en andere evenementen waarbij je de kans krijgt om logistieke bedrijven te leren kennen. Je kan er jezelf voorstellen, vragen stellen aan de HR-verantwoordelijke of andere werknemers en je cv achterlaten. Intussen breid je je netwerk uit en misschien ontmoet je hier wel je toekomstige werkgever. Bovendien organiseert Talentenstroom boeiende workshops die je kan meepikken tijdens de jobbeurs. En het grootste voordeel van dit soort van evenementen? De drempel is veel lager dan bij een sollicitatiegesprek. Minder zenuwen en dus een betere indruk!

Bekijk hier welke evenementen er binnenkort op de agenda staan.

Jobbar logistiek

Elke vierde dinsdag van de maand staat de jobbar van VDAB in het teken van logistieke functies. Enkele bedrijven uit de sector stellen zichzelf voor en vertellen over hun vacatures. Daarna krijg je de kans om bij een lekkere kop koffie te praten met de bedrijven die jou interesseren. Heb je nog advies nodig bij je zoektocht naar werk? Spreek dan een van de medewerkers van VDAB of Talentenstroom aan. Ze zijn er om je te helpen.

Schrijf je hier in voor de volgende Jobbar Logistiek.

Jobdate

Solliciteren, een bron van stress? Niet tijdens een jobdate. Op een informele manier kan je speeddaten met werkgevers in en rond de Antwerpse haven die vacatures hebben voor logistieke functies. Op korte tijd ontmoet je heel wat werkgevers. Zo vergroot je je kans op werk. Wat wij van je verwachten is motivatie en interesse in de logistiek.

Laat ons weten dat je interesse hebt en wij nodigen je uit bij een volgende speeddate.

Vacatures vinden

Waar vind je vacatures voor jobs als logistieke bediende?

Weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de infosessie Informeer van VDAB iets voor jou. Je krijgt er een korte introductie over de haven, werken als logistiek bediende en de mogelijkheden om bij te scholen.

Sollicitatietips

  • Zorg voor een sterk cv en een persoonlijke motivatiebrief. Zo maak je meteen een goede eerste indruk. Hulp nodig bij het opstellen van je cv? Kom dan naar een Jobbar of neem contact op met VDAB.
  • Leg de nadruk op je sterke punten. Heb je nog geen ervaring in de sector, maar kan je wel aantonen dat je snel bijleert? Dan is dat zeker een voordeel.
  • Blijf niet achter je computer zitten. Sollicitatiebrieven versturen is belangrijk, maar netwerken is dat ook. Ga regelmatig naar jobbeurzen en andere events. Je weet nooit wie je ontmoet!
  • Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Bereid je dan goed voor. Zorg ervoor dat je goed weet wat het bedrijf doet en toon aan hoe jouw profiel daarbij past.
  • Overweeg om een extra opleiding te volgen als je merkt dat je niet het juiste diploma hebt. Zo maak je niet alleen je cv sterker, maar bouw je ook verder aan je netwerk.

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%