Hoogopgeleide anderstaligen volgen Engelstalige opleiding Expeditie Skills

Eind vorig jaar stoomden VDAB en LOGOS een groep van twaalf mensen klaar om te werken in de logistieke of maritieme sector. Ze zijn hoogopgeleid en hebben vaak al ervaring, maar zijn nog niet lang in België. Op de jobdates van Talentenstroom gaan ze op zoek naar een bedrijf dat hen de kneepjes van het vak verder wil bijbrengen. Wij spraken alvast met drie van de deelnemers over hun dromen en hun motivatie.

Gameel, Arezoo en Ariel zijn begin november gestart met de intensieve VDAB-cursus. Alle drie hebben ze in hun thuisland al heel wat ervaring opgedaan. Deze cursus brengt hen bij wat ze moeten weten om in de haven van Antwerpen aan de slag te kunnen.

Gameel: “De haven trekt mij al mijn hele leven aan. In mijn thuisland Syrië werkte ik in de haven van Latakia, eerst als containerarbeider en later ook als supervisor. Daarna heb ik vier jaar in Abu Dhabi gewerkt als customer service representative. Zoiets zou ik graag opnieuw doen. Een communicatieve functie, daar ben ik sterk in. Mijn Nederlands is trouwens al sterk verbeterd en ik volg nog steeds les in de avondschool.”

Arezoo: “In Iran werkte ik als exportcoördinator voor een Duits bedrijf. Het was echt iets voor mij: een dynamische job, vaak hard werken maar altijd interessant. Ik weet dat ik daar goed in ben: ik ben niet bang van een uitdaging en ik wil me altijd verbeteren. Daarom wil ik nu graag in de maritieme sector werken. Het is een sector waar je altijd klaar moet zijn voor een verrassende vraag of een onverwacht probleem.”

Ariel: “Ik heb een master als economisch ingenieur gehaald in Albanië. Voordat ik naar België kwam, heb ik ook al een paar maand werkervaring opgedaan. Transport vond ik altijd het interessantste stuk van mijn opleiding. Dus ben ik er zeker van dat ik een boeiende carrière kan opbouwen in de haven. Uit de theoretische cursus ga ik ongetwijfeld veel opsteken. Maar ik kijk ernaar uit om ook de praktijk te leren. Daar leer je uiteindelijk het meeste van.”

Zoekt u een hoogopgeleide, meertalige, gemotiveerde aanwinst voor uw bedrijf? Dan willen Gameel, Arezoo, Ariel en de andere deelnemers van deze opleiding u graag leren kennen. Na afloop van het theoretische luik van hun cursus zoeken ze een stageplaats waar ze de praktische kant van de job kunnen leren. Klikt het? Dan hopen ze natuurlijk op een vast contract.

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?

50%