Hoe start ik met werkplekleren in mijn bedrijf?

Ondernemingen groeien en willen opnieuw aanwerven, maar ze vinden slechtst moeizaam geschikte profielen. Het WELT project van VOKA wil die mismatch aanpakken met kortlopende stages op de werkvloer, zonder directe aanwervingsverplichting. U krijgt bovendien coaching en advies om professionele werkervaringsstages te organiseren op uw werkvloer.

Samen met WELT starten wij een lerend netwerk voor de logistieke sector op

In veel jobaanbiedingen vragen bedrijven relevante werkervaring. Maar een kandidaat vinden die ervaring kan voorleggen, is niet altijd evident. Ook voor jongeren of werkzoekenden met interesse maar zonder ervaring in de sector, is de zoektocht moeilijk, hoewel ze toch de juiste competenties hebben.

Werkplekleren kan een oplossing zijn voor u en de kandidaat.

Zowel wij, Talentenstroom als WELT zetten hier op in. Logistieke en maritieme bedrijven die openstaan voor werkplekleren maar niet weten hoe eraan te beginnen of bedrijven die willen weten hoe àndere bedrijven dit aanpakken, willen we samenbrengen in een lerend netwerk. WELT screent bovendien ook gedetailleerd de behoeftes zodat relevante topics besproken kunnen worden. Profielomschrijvingen van vacatures worden teruggekoppeld naar ons, Talentenstroom. Wij brengen u in contact met kandidaten. U mag ook begeleiding verwachten tijdens het werkplekleren.

Praktisch

  • Het traject start begin 2018 en loopt inclusief de screening en 6 netwerksessies over een termijn van zes maanden.
  • Bedrijven die instappen, engageren zich voor het volledig traject.
  • Zowel de deelname aan WELT als de lerende netwerksessies zijn gratis.
  • Hebt u Interesse? Voor meer informatie, mail naar els.ceunen@talentenstroom.be. Zij helpt u verder.