Het verhaal achter ‘Talent in de haven’

Onder de noemer uitzonderlijke tijden creëren uitzonderlijke kansen begonnen we met het Talentenstroom-team in april te brainstormen hoe we een alternatief konden bieden voor onze fysieke jobdates. Na bevragingen bij logistieke bedrijven, toeleiders en een grote zoektocht naar een gepast alternatief kwamen we op het idee om een virtuele jobdate te organiseren op het platform van Konnekt. We betrokken hierbij Talentenfabriek, het job- en opleidingspunt voor technici en operatoren, om op die manier de verschillende sectoren te betrekken en meer draagvlak te creëren. Zo werd Talent in de Haven geboren.

Met Talentenstroom hebben we al vele fysieke jobdates op onze teller staan. Door enkele aanpassingen was de overstap naar een virtuele jobdate snel gemaakt. Met 1602 unieke bezoekers, 30 ingeschreven bedrijven en uitzendkantoren, 5 infostanden en 4 workshops van VDAB kunnen we stellen dat deze eerste editie van Talent in de haven een succes was.

Tijdens deze 11-daagse jobdate, met twee contactmomenten, merkten we dat er zowel voor bezoekers als voor werkgevers drempels werden ervaren. Deze drempels willen we graag weg werken voor  toekomstige virtuele jobdates. Jij kan ons daarbij helpen, vul hieronder de bevraging in en laat ons jou ervaring weten. Onder alle inzendingen verloten we 5 duo tickets van Kinepolis.

Bevraging voor bedrijven.

Bevraging voor werkzoekenden.

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?