Talent in de Haven 2.0

Talent in de haven is terug! Van 16 tot en met 20 november organiseren we samen met onze partners een tweede virtuele jobdate voor logistiek bedienden en industriële profielen. Dit keer in een nieuw jasje, maar nog steeds gratis.

Op Talent in de haven is er plaats voor 30 bedrijven. Allen zijn ze op zoek naar nieuwe collega’s voor hun bedrijven in en rond de Antwerpse Haven (zowel linker – als rechteroever) voor logistieke en technische functies. Concreet zal je dus jobaanbiedingen vinden voor bv. monteurs, procesoperators en industriële elektriciens maar ook voor expediteurs, waterklerken en logistiek verantwoordelijken. Talent in de Haven is daarmee dé plek bij uitstek voor werkgevers en werkzoekenden om te zien waar ze matchen en elkaar te vinden!

Bekijk hier alvast alle deelnemende bedrijven: Accent, Actemium (Cegelec Industry), Bureau Veritas, DB Schenker, Go4Jobs Merksem, H&L People, Infrabel, ISEC bv Industrial Safety & Emergency Consulting, Maintenance Partners, Manpower, Manuchar, MOB, MSC Belgium, Netwerk NV, OMNIFREIGHT, One On One, PSA/MPET/ATS, Q Jobs, Randstad, Recrewtment, Smulders Projects Belgium, SPIE Belgium, Staffing | ESG, Start People Maritiem, Stork Technical Services België, Synergie Belgium, Thermopol Kunsttoftechniek NV, Total, Unique, Vivaldis en Zuidnatie.

*Talent in de Haven is een samenwerking tussen Talentenfabriek, Talentenstroom, VDAB, Alfaport VOKA en Industriewerking VOKA Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

 • Wil je deelnemen aan onze virtuele jobdate? Registreer je gratis voor Talent in de Haven en ga op zoek naar jouw volgende job.

  Hoe werkt onze jobdate? We zetten nog even alles op een rijtje

  VOOR WIE?:

  Tijdens ‘Talent en de Haven’ zijn wij op zoek naar zowel logistieke als technische profielen die willen werken in de Haven (en daarrond). Er zijn tal van vacatures die voorgesteld zullen worden door de 30 aanwezige bedrijven.

  Misschien heb je ervaring op meerdere vlakken, heb je interesse in meerdere jobs, … en past je profiel dus binnen meerdere categorieën. Geen probleem. Het nieuwe platform van Talent in de Haven is hierop voorzien!

  HOE WERKT HET:

  Op Talent in de Haven mag je 30 bedrijven verwachten uit de Antwerpse haven die technische vacatures hebben of op zoek zijn naar logistieke krachten. Je kan via ons digitaal platform makkelijk vacatures vinden en in contact komen met interessante bedrijven. Daarnaast voorziet VDAB ook een aantal interessante workshops die je mee op weg helpen in je zoektocht naar een (nieuwe) job. 

   Bij je registratie  krijg je een lijst met keywords. Hiermee kan je aangeven in welke vakgebieden je interesse hebt. Daar gaat onze matchingstool dan mee aan de slag. Omdat de bedrijven ook hebben aangegeven naar welke profielen ze op zoek zijn via die keywords , zal je interessante suggesties krijgen van het platform zelf. Met andere woorden: we maken het makkelijk om het gesprek aan te gaan met deze werkgevers over een potentiële job.

  WANNEER

  Vanaf 9 november kan je je registreren op ons platform. Daarna maak je best zo snel mogelijk een profiel aan. Hoe vollediger dit profiel, hoe beter de matchings kunnen gebeuren.” Van 16 tot en met 20 november kan je contact maken met de verschillende bedrijven. Op 19 november (13-16u) kan dit zelfs live en kan je onmiddellijk een antwoord verwachten. Maar ook op de andere dagen kan je dus een afspraak maken met een interessant bedrijf, zoals het jou best uitkomt!

  INSCHRIJVEN

  Schrijf je in voor Talent in de Haven. Registreren is gratis en duurt maximum 10 minuten. Deze video helpt je op weg!  Zet snel een stap naar een nieuwe uitdaging.

  PROGRAMMA

  Tijdens de jobdate bieden we ook enkele gratis workshops aan.

  Datum Naam
  12-11-2020 10:30 – 12:00 Scoren met LinkedIn!
  16-11-2020 13:00 – 14:30 Workshop: Solliciteren door de bril van de werkgever
  17-11-2020 13:00 – 14:30 Workshop: Welke bedrijfscultuur past bij jou?
  18-11-2020 13:00 – 14:30 Workshop: Het sollicitatiegesprek
  18-11-2020 13:00 – 14:30 Workshop: Hoe stel ik mezelf voor aan een werkgever?

  NOG VRAGEN?

  Tijdens de jobbeurs zijn wij, Talentenfabriek en Talentenstroom steeds bereikbaar. Maar moest je nu al vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren via info@talentenstroom.be

 • IK BEN EEN BEDRIJF

  De inschrijvingen voor bedrijven zijn afgesloten.

  Ben je ingeschreven, maar wens je nog extra informatie? We zetten nog even alles op een rij:

  HOE WERKT HET

  Voor deze editie werken we samen met het digitale platform Conversation Starter, een Antwerpse start-up. Met hen hebben we de feedback over de vorige jobdate doorgenomen en een platform op maat gemaakt. Op basis van keywords, die zowel werkzoekenden als bedrijven vooraf moeten aanduiden, richt deze jobdate zich op matching tussen werkzoekenden en uw vacatures. Ook kan je op voorhand gesprekken inplannen met interessante sollicitanten. Een eenvoudige stap in je zoektocht naar een enthousiaste collega.

  Tijdens de eerste editie van Talent in de Haven zag je op je scherm een beursvloer. Dit zal nu anders zijn. Het systeem zal onmiddellijk matches maken tussen bedrijven en werkzoekenden. Dit gebeurt op basis van de keywords die werkzoekenden en bedrijven opgeven. Uiteraard zorgen we nog steeds voor een overzichtelijke lijst met de deelnemende bedrijven & alle vacatures. Je zal daarnaast ook een eigen bedrijfspagina kunnen inrichten. 

  Wij, Talentenfabriek en Talentenstroom, kijken langs de zijlijn mee. Doordat ook wij zicht hebben op de vacatures maar ook op de werkzoekenden die zich inschrijven, zullen wij tijdens deze 5-daagse de juiste sollicitanten naar uw vacatures toeleiden. 

   

  TIMING EN TIJDSINVESTERING

  Het evenement ‘Talent in de Haven’ zal doorgaan van 16 tot 20 november. Een permanente ‘stand-by’ is niet noodzakelijk.   Omdat we nu met Conversation Starter werken, zal het mogelijk zijn om gesprekken met interessante profielen reeds op voorhand in te plannen. 

  Op donderdag 19 november voorzien we een live-moment van 13u tot 16u. Op dit moment vragen we aan alle bedrijven om virtueel aanwezig te zijn. Werkzoekenden kunnen op voorhand al een tijdslot aanduiden om zich aan u voor te stellen. Zo hoeft u al zeker geen 3u stand-by te zijn. Verder kan u zelf tijdsloten inplannen op andere momenten wanneer u dat wenst.

  Registreren op het platform kan vanaf maandag 12 oktober. Vanaf dan kan u een profiel aanmaken.  De inschrijvingen voor bedrijven stoppen op maandag 5 november. Vanaf 9 november zal het platform toegankelijk zijn zowel voor u als bedrijf als voor de werkzoekende. 

  Het is de bedoeling dat u als bedrijf uw bedrijvenpagina op voorhand al vormgeeft. Dit wil concreet zeggen: vacatures uploaden (in PDF), logo uploaden, bedrijfsinfo aanvullen, keywords toekennen, … . Het is belangrijk om dit met zorg te doen. Dit is immers de basis van de matching. We kunnen je hier echter op elk moment in ondersteunen. Ook de mensen achter Conversation Starter staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Bij uw registratie ontvangt u ook een hand-out in de vorm van een video.

  INSCHRIJVEN

  Schrijf je in voor Talent in de Haven 2.0. Deelname is gratis. We hebben slechts plaats voor 30 bedrijven, tijdig inschrijven is de boodschap. Bekijk zeker ook de video van Conversation Starter waar ze stap voor stap het aanmelden van je account uitleggen.

Stap 1 van 2 - Regelmatig nieuws ontvangen van Talentenstroom?